Handläggningstid

2017-11-09 i Migrationsrätt
FRÅGA
Hej, Hur länge brukar det ta innan man får ett nytt beslut/ information efter att man överklagat ett beslut från migrationsverket om nekat uppehållstillstånd? Jag skickade in överklagandet inom 3 veckor efter vi fick ta del av beslutet och är nyfiken hur länge man förväntas vänta innan man får ta del av någon ny information om processen eller beslutet. Tack så mycket for din hjälp!
SVAR

Hej

Tack för att du vänder dig till Lawline!

Migrationsverket har från och med 2016 en ny tjänst på deras hemsida som heter Tid till beslut, besök den här. Svara på några frågor så får du veta hur lång tid det brukar ta och vad som händer med din ansökan. Handläggningstiden beror på ett flertal variabler som du kan se på Migrationsverkets hemsida men den ska som huvudregel vara snabb utan att rättssäkerheten eftersätts (7 § förvaltningslagen). De ska enligt serviceskyldigheten i 4 § förvaltningslagen också finnas tillgängliga för upplysningar, vägledning och råd samt annan sådan hjälp i ärenden, i den mån det är lämpligt med hänsyn till frågans art, din behov av hjälp och Migrationsverkets verksamhet. Kontakta därför Migrationsverket om du undrar vad som händer med just din överklagan.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Hälsningar

Ahmet Ercin
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1223)
2021-09-10 Kan man få medborgarskap när man dömts till böter?
2021-09-07 Vad händer om ett barn hinner fylla 18 år under asylprocessen?
2021-09-06 Hur ska "skyndsamt" tolkas i 16 kan 4 § utlänningslagen?
2021-09-05 Har migrationsverket en tidsfrist för begäran om att avsluta ett ärende?

Alla besvarade frågor (95699)