FrågaAVTALSRÄTTGåva28/11/2013

Gåva till föräldrar

Hej Jag och mina syskon vill köpa en lägenhet till våra föräldrar. Mina föräldrar har inte jobbat i Sverige. De har flyttat hit senare och har ålderspension och bostadsbidrag från försäkringskassan. Om vi syskonen hjälpa till och betala lägenhetens pris kan vi sedan överlåta den till föräldrarna utan att blir några problem för de eller oss. Vi är fyra syskon som jobbar och har inkomst och alla fyra har bostadsrätt eller radhus. Hur gör vi och vem ska vi fråga?

Lawline svarar

Hej!

Det går bra för er att skänka en lägenhet som gåva till era föräldrar. För att förtydliga gåvoavsikten kan ni välja att upprätta ett gåvobrev där ni preciserar att ni fyra syskon skänker en lägenhet till era föräldrar. Jag kan däremot inte svara på om det blir någon förändring vad gäller bostadsbidraget, vad gäller den delen får ni höra av er till Försäkringskassan.

Hoppas att detta gav svar på din fråga.

Med vänliga hälsningar,

Lawline RådgivareRådgivare
Public question details image

Tjänster till fast pris *

Behöver du hjälp med Avtalsrätt och Gåva? Vi hjälper dig till fast pris!

Köpeavtal eller Gåvobrev1495 kr

Upprättande av överlåtelsehandling som skickas till dig som PDF. Inkluderar upp till 15 minuters konsultation via mail och/eller telefon. Avtalet kan exempelvis gälla köp/gåva av bil, husdjur, pengar eller möbler. Gäller avtalet aktieöverlåtelser, vänligen klicka här för en offert.

Betala medKlarna Logo
* Samtliga fastprisärenden hanteras av en jurist och inkluderar även en telefonavstämning