Fråga om deposition

2017-04-23 i Andrahandsuthyrning
FRÅGA
Hej . Vi har hyrt ett vila som andrahand och vi har bort där i 6 månader men avtalet ståt för 2 år men vi har sagt upp det. Vi har uppsägning i 3 månader . Vi har betalat 2 månader och frågan är kan hyrsägare ta de deposition som jag betAlade i början för skador som hyresmånad kostnad. Eller måste man betala. Och sen när man flyttar ta man tillbaka deposition . Tack
SVAR

Hej och vad kul att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Grundregeln är att depositionen ska vara till som säkerhet för hyresvärden om det skulle finnas skador i huset när ni som hyresgäster flyttar ut (se här). Men den kan också användas för obetalda hyror.

Går ni som hyresgäster med på att depositionen används för sista hyran ni ska betala så får den användas för det. Annars betalar ni sista hyran som vanligt och får tillbaka depositionen när ni flyttar ut (om det inte uppstått skador då som ni måste ersätta).

Hoppas du fått svar på din fråga!

Vänlig hälsning,

Emelie Ström
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?