Förvaltningsmyndigheternas serviceskyldighet

2019-07-29 i Domstol
FRÅGA
Hej I min hemkommun har det skett en händelse där en vårdanställd har stulit läkemedel. Polisanmälan är gjord av kommunen. Ärendet är omskrivet i massmedia. Jag är intresserad av att gå på den eventuella rättegången som kommer med tiden. Hur tar man reda på när det är. Jag vet inte identiteten på den mistänkte och har inte intresse av det egentligen utan det är omständigheterna som gjorde gärningen möjlig som intresserar mig.
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Om du kan ta reda på vilken tingsrätt som rättegången kommer att äga rum, är det bara att ringa till den tingsrätten och beskriva omständigheterna. Om händelsen är omskrivet i massmedia kommer tingsrätten veta vilket mål du syftar på. De brukar vara mycket tillmötesgående och hjälpa dig så gott de kan.

I det fall du skulle råka ut för en anställd på tingsrätten som inte är villig att samarbeta med dig, kan du alltid påminna om att domstolar omfattas av förvaltningslagen (2017:900) och har en serviceskyldighet enligt 6 §, och kräva att få prata med någon annan.

Hoppas att du fick svar på din fråga. Tveka inte på att höra av dig om du har fler frågor.

Carl Trolle Olson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
A17 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-30 07:04
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Domstol (367)
2019-10-16 Kan en tilltalad som överklagar en dom i brottmål meddelad av tingsrätten dömas till strängare straff av hovrätten?
2019-10-15 Hur begär man resning?
2019-10-07 Fordrings värde efter domstolsbeslut.
2019-10-03 Möjlighet att byta tingsrätt när talan väckts i obehörig domstol

Alla besvarade frågor (73761)