Försäkring vid bedrägeri

2017-09-28 i EKONOMI
FRÅGA
Hej !Jag har blivit utsatt för aktiebedrägeri från en agent i Sydkorea och de satsade pengarna är borta - finns det någon försäkring som täcker detta bedräger ?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

För att en försäkring ska kunna ersätta dig för pengarna du har förlorat krävs det att du har haft försäkringen tecknad vid tidpunkten för bedrägeriet. Det krävs också att försäkringen du har tecknad täcker bedrägerier. Det går inte att teckna någon försäkring i efterhand som ska täcka en förlust som uppkommit innan försäkringen träder i kraft. Om det finns någon försäkring som täcker bedrägeriet beror på vad du har för försäkringar tecknade. Det du bör göra är att ringa till ditt/dina försäkringsbolag och fråga om din ekonomiska förlust är något som täcks av försäkringsvillkoren. Du bör också anmäla detta hos Polisen. Förhoppningsvis har Polisen möjlighet att utreda ditt ärende.

Hoppas du fått svar på din fråga.

Vänligen,

David McKenzie
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (453)
2021-09-07 Behövs gåvobrev när man ger bort pengar?
2021-08-21 Bilservice stulit dator
2021-08-18 Vem ansvarar för tjänstebil med körförbud?
2021-08-09 Postväxel förfallotidpunkt

Alla besvarade frågor (95767)