Fel i byggarbeten, vad gör jag nu?

2019-09-30 i Fel i fastighet
FRÅGA
Hej! Jag vill anmäla en byggherre (byggföretaget) då han vägrar ta något ansvar och åtgärda byggfel i vårt nybyggda hus! Huset är 3 år gammalt och besiktningen bekräftar att det är ett byggfel. Vilka alternativ har vi och hur går sånt till?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Nu när du upptäckt fel i byggarbetet så är det första du ska göra att reklamera felen till den som utfört arbetet. Vid reklamationen bör du förklara noggrant för den som utfört arbetet vilka fel du upptäckt och varför du anser din upptäckt att vara fel.

Jag vet inte om du har gjort en reklamation än, då du inte skriver något om det i din fråga. Har du inte reklamerat felen så bör du göra det på en gång.

I din fråga skriver du också att en besiktningsman har bekräftat byggfelen. Detta bör du också berätta för den som utfört arbetet. Byggherren (byggföretaget) bör då åtgärda felen.

Vill byggherren (byggföretaget) inte åtgärda felen så skulle jag rekommendera dig att vända dig till den Allmänna Reklamationsnämnden, med ditt protokoll från besiktningsmannen. Allmänna Reklamationsnämnden kommer då att komma med ett förslag på hur tvisten, mellan dig och byggherren (byggföretaget), kan lösas.

Följer inte byggherren (byggföretaget) den Allmänna Reklamationsnämndens råd så skulle jag råda dig att vända dig till en domstol.

Vänligen,

Claudia Lienert
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå36 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-10-01 08:14
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Fel i fastighet (362)
2019-10-09 Köpt ett hus utan bygglov i god tro
2019-10-09 Säljarens upplysningsplikt om fastighetens skick
2019-10-03 Kan jag som säljare avtala bort ansvar för fel i fastighet genom att sälja den ”i befintligt skick”?
2019-09-30 Fel i byggarbeten, vad gör jag nu?

Alla besvarade frågor (73826)