Får en granne söka upp mig genom att leta information i sopsorteringen?

2021-07-30 i FASTIGHETSRÄTT
FRÅGA
Får en granne i samma område till mig (hyresgäst) gå igenom sorterade sopor, leta reda på namnet för att sedan ta reda på vart jag bor och söka upp mig i syfte att påtala att jag slängt för mycket kartonger (i detta fall). Ett förtydligande av frågan "får en hyresgäst gå igenom en annan hyresgäst sopor/sopsortering för att sedan söka upp personen i fråga?"
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Svaret på din fråga "får en hyresgäst gå igenom en annan hyresgäst sopor/sopsortering för att sedan söka upp personen i fråga" lyder ja, det är okej.

Anledningen till detta är att det inte finns några rättsregler som omfattar situationen i fråga. Så länge personen inte är otrevlig eller hotar till följd av att person X sorterat fel, utan enbart söker upp och påtalar felhanteringen, så är det okej.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Vänligen,

Nora Friberg
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (2095)
2021-09-23 Får man ställa en kompost nära tomtgränsen?
2021-09-22 Ofullständig fråga
2021-09-21 Kan man ge en fastighet som gåva till en utomlands bosatt?
2021-09-18 Får man fälla en alm på egen tomt utan marklov?

Alla besvarade frågor (95869)