Dödsbo i Kroatien

FRÅGA
Hej!Har lite frågor om dödsbo och liknande i kroatien.Min svärfar har gått bort då mina barns far är avliden, framkommer det att barnen och deras faster är arvsberättigade. Korrekt?Sedan är problemet att det finns pengar där nere, summan vet vi, ska bara komma på vad som behövs för att få ut dessa.Nu det stora problemet, enligt farfar bodde han i ett hus i Kroatien, vi undrar varför inte det kommer med i allt han äger, Fastern ansåg att hennes bror och far skrev över det på henne men muncipal court i zadar godkände inte det.Hur får man veta vad som finns och inte? Vem kontaktar man? Borde inte man få ett slutbevis som visar alla tillgångar och ev skulder?Har Ni något bra råd eller hjälp så vi kan avsluta detta.Ps nu har även farmor gått bort, hon bodde här i Sverige men hade tillgångar i Kroatien, vad ska man göra med det?Tacksam för Ert svar
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Om din svärfar hade sin vanliga vistelseort i Kroatien (dvs. att han bodde där mer än tillfälligt) är det kroatisk rätt som ska gälla på dödsboförvaltningen. Ingen i Lawlineteamet är tyvärr kunnig i kroatisk arvsrätt och jag får hänvisa dig till Kroatiens ambassad i Stockholm för att få hjälp med någon som kan.

Du når dem härifrån:

http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Zagreb/Besoka-Sverige/Kroatien-i-Sverige/

Jag hoppas det löser sig för er!

Med vänlig hälsning,

Anonym Anonym
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (946)
2021-07-28 Kan man skilja en boutredningsman från sitt uppdrag?
2021-07-27 Preskriptionstid gällande arv
2021-07-25 Är avtal om mahr giltiga i svensk rätt?
2021-07-24 Fri förfoganderätt och särkullbarns arvsrätt

Alla besvarade frågor (94327)