Bodelning, bostadsrätt

2017-02-27 i Bodelning
FRÅGA
Hej! Jag och min föredetta flickvän köpte en bostadsrätt ihop där vi ägde 50% var. Vi lånade pengar ihop med hon la 60 tusen i kontantinsats och jag la 30 tusen. När vi sedan separerade så köpte hon ut mina 50% för 30tusen som jag la på lånet. Allt detta gjordes genom banken genom att hennes lån ökade med 30 tusen som jag fick. Det jag undrar är om jag kommer att bli behöva skatta något för detta? Hur mycket isåfall? Lägenheten köpes för 615 tusen kr.
SVAR

Hej!

Trevligt att du hittat till oss på Lawline!

Om ni har skrivit ett bodelningsavtal som är korrekt och det har skickats till BRF för registrering, är pengarna skattefria. Har ni skrivit ett köpekontrakt beror det på vad ni skrivit i kontraktet.

Om ni har upprättat ett köpekontrakt och ni får en kontrolluppgift från bostadsrättsföreningen om en försäljningsöverlåtelse behöver ni se över hur det har blivit. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta vår juristbyrå för att boka en rådgivning. Priser och hur du gör hittar du genom att klicka här.

Med vänliga hälsningar

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Bodelning (2872)
2021-09-20 Vad ska ingå i bodelning mellan sambor?
2021-09-19 Jämkning vid bodelning vid äktenskapsskillnad
2021-09-18 Om vi skiljer oss och skriver bodelningsavtal, men sedan gifter oss igen, gäller bodelningsavtalet eller blir våra tillgångar giftorättsgods?
2021-09-18 Bouppteckningen

Alla besvarade frågor (95746)