Bluffaktura till bolag

2017-01-27 i Avtal
FRÅGA
Hej.ett företag ringer min son som kör långtrådare för oss.de menar vi ska börja ta uppdrag från dom.min son säger att vi ska fundera på detta och att dom kan skicka upplysniger om hur det fungerar.efter tid får vi hem en räkning på 8000 kr.min son förträder inte firma eller har ingen fullmakt av ägaren till å ingå något avtal därför säger han i samtal att han ska prata medsin chef.nu hävdar de andre förtaget att vi har ingått ettavtal med dom oavsätt tross att de kun har pratat med min son och han inte svarat ja och dom har inte heller prata med min sons chef.är detta lagligt ?
SVAR

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Det är endast firmatecknaren eller den som styrelsen utsett särskilt som får ingå bindande rättshandlingar för ett bolags räkning. Är din son inte firmatecknare eller särskild firmatecknare för bolaget är avtalet ogiltigt gentemot bolaget.

Skriv ett brev till företaget som skickat fakturan och bestrid betalningsansvar i sin helhet. Ni behöver inte motivera bestridandet. Kommer det påminnelser eller inkassokrav bestrider ni även dessa.

Vid en eventuell tvist blir det upp till företaget som skickat fakturan att bevisa att ett bindande avtal har ingåtts och att ni skulle vara betalningsskyldiga.

Behöver du vidare hjälp i juridiken är du välkommen att maila info@lawline.se eller ringa 08-533 300 04

Niklas Junker
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1386)
2020-12-03 Uppsägning av parkeringsplats
2020-12-02 Kan en person portas från kiosk?
2020-12-01 Avbokning av hyrd stuga och möjligheten att få tillbaka handpenningen på grund av det rådande läget
2020-11-30 Köp av tjänst för näringsidkare

Alla besvarade frågor (86900)