Stå för kostnader under uppsägningstiden av en foderhäst trots att hästen åkt till sin ägare?

2017-09-30 i Avtal
FRÅGA
HejJag är fodervärd till en häst, nu vill jag av säga upp avtalet av personliga skäl, jag har enligt avtal 3 mån uppsägningstid och den tiden ska jag uppfylla enligt avtal.Nu säger ägaren att jag ska lämna tillbaka hästen till henne och betala för hästens i 3 mån även att det är hon som vill ta tillbaka den
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Om ni inte har skrivit in i kontraktet att hästen ska tillbaka vid en uppsägning och att du ska betala tre hyror så ska du inte göra det. Det fungerar ungefär på samma sätt som när man säger upp exempelvis en lägenhet. Man har rätt att nyttja lägenheten under uppsägningstiden.

Sammanfattningsvis har du ingen skyldighet att betala för en häst du inte längre har. När hästen är i din vård är du betalningsskyldig men inte när du inte längre har hästen.

Hoppas du fick svar på dina frågor

Jenny Ångström
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1510)
2021-07-25 Hur ingås ett giltigt avtal?
2021-07-20 Hur övergår äganderätten till en hund?
2021-07-20 Får en näringsidkare neka en kund på grund av dennes kön?
2021-07-13 Skyldighet att ta emot återbäring av deposition i kontanter?

Alla besvarade frågor (94251)