Behöver jag skriva ett nytt hyresavtal om jag får en ny hyresvärd?

2019-07-21 i Hyresrätt
FRÅGA
Om man har ett gammalt hyreskontrakt med sin förra hyresvärd, men inte med den nya hyresvärden. Gäller för kontraktet då eller måste jag skriva under ett nytt hyreskontrakt till den nya hyresvärden för att det ska gälla att jag bor i bostaden ?
SVAR

Svaret på din fråga är högst sannolikt NEJ.

Anledningen till att du högst sannolikt inte behöver skriva under ett nytt hyresavtal med den nya hyresvärden är på grund av att din nyttjanderätt till hyreslägenheten, som du bor i, skyddas av att du (1) har ett skriftligt avtal och (2) har tillträtt hyreslägenheten före överlåtelsen, se 7 kap. 13 § Jordabalken. (Notera att jag utgår från att du har ett skriftligt avtal och har tillträtt hyreslägenheten). Det jag menar med att din nyttjanderätt skyddas är att den nya hyresvärden kan inte komma och säga någonting i stil med: "Hoppsan, jag såg inte att du hade ett hyresavtal i denna fastighet när jag köpte den, så nu får du flytta härifrån." Någonting sådant kommer absolut inte i fråga. Din nyttjanderätt till hyreslägenheten, som du bor i, kommer att fortsätta löpa som om ingenting har hänt. Med andra ord måste den nya hyresvärden finna sig i att ditt tidigare hyresavtal gäller, och du ska således inte heller behöva skriva något nytt hyresavtal.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Mvh

Fredrik Rising
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
A1F Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-21 14:56
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Hyresrätt (1406)
2019-08-20 Vad har en hyresgäst rätt till vid buller och störningar?
2019-08-19 Får jag ta över min sambos hyreskontrakt och sedan hyra ut lägenheten i andra hand?
2019-08-17 Vad är uppsägningstiden vid dödsfall?
2019-08-17 Får jag övervaka min egen ytterdörr i hyresrätten med en övervakningskamera?

Alla besvarade frågor (72109)