Banken lånar mig inte pengar efter att jag signerat överlåtelseavtal om fastighet, vilket skadestånd kan drabba mig?

2017-07-21 i Skadestånd
FRÅGA
Hej,Jag har hamnat i klistret med ett köp av en bostad.Jag fick ett lånelöfte av min bank varpå jag gick och skrev på ett köp av en bostad. Banken drar sedan tillbaks lånelöftet och nu får jag inget lån.Jag har dividerat med säljaren om det här och försökt hitta en lösning men vi har kommit fram till att vi måste häva köpet.Det jag vill ha hjälp med här är att ha lite kött på benen bara. Jag har gjort kontraktsbrottet och jag har aldrig suttit i en sån här situation förut. Vad behöver jag tänka på i detta fallet?Vad jag har hört så behöver jag stå för alla kostnader säljaren drar på sig här. I vilken utsträckning då? Jag har betalat handpenning på XX kr. Kommer jag bli ersättningsskyldig till säljaren utöver handpenningen?Lek med tanken att han säljer bostaden för YY kr, alltså ZZ kr mindre än det jag köpte det för, kommer jag bli skyldig honom ZZ kr då eller är det enbart handpenningen jag kan bli av med?Vidare så har säljaren och mäklaren kommit överens om en hemmasnickrad provisionsmodell. Kan dom göra så? Jag måste ju betala mäklarprovisen.Tack på förhand.
SVAR

Frågan besvaras via email. Återkommer med svar där!

Jonas P. Lind
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Skadestånd (72)
2021-07-20 Vad gäller om grannen byggt en brunn in på min mark?
2021-06-21 Kan en granne fälla ett träd utan tillåtelse på annans tomt?
2021-04-11 Ska reparationskostnader för kattkiss ersättas?
2021-03-06 Min granne har beskurit en inte helt obetydlig del av mitt äppelträd - Vad gäller?

Alla besvarade frågor (94275)