Avtalsbrott - lönerevision

2017-02-28 i Avtal
FRÅGA
Hej, I mitt anställningsavtal står följande;"Lönen revideras därefter årligen efter samråd mellan parterna. Lönerevisionen sker normalt i mars. Arbetstagaren som anställs nära inpå en lönerevision inkluderas inte. Arbetstagarens första lönerevision blir år 2017."I årets lönerevision meddelade min arbetsgivare att jag inte får någon förändring i lön då den är fullt tillräcklig för min roll (jämfört med hur det ser ut i branschen).De har sagt att jag inte anställts nära inpå och inga kommentarer på resultatutvärdering.Då mitt avställningskontrakt uttryckligen säger att första lönerevision blir under 2017. Kan de då säga att ingen revision görs?Är detta ett avtalsbrott?Företaget omfattas ej av kollektivavtal.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Som jag ser det så har din arbetsgivare - helt i enlighet med vad som sägs i anställningsavtalet - gjort en lönerevision i år. Efter denna har arbetsgivaren beslutat att inte höja din lön. Jag tolkar inte det du skriver som att ingen lönerevision gjorts varför det inte verkar vara fråga om ett avtalsbrott.

Hoppas att svaret hjälpte och tack än en gång för att du vände dig till Lawline med din fråga!

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1535)
2021-09-21 Vad gör jag om fullmäktigen inte vill återställa fullmakten?
2021-09-19 Gäller avtalet om vi skrivit under som fel parter (säljare resp. köpare)?
2021-09-14 Tilläggsavgift för fel bevis på rätt till studentrabatt
2021-09-07 Har en annonssajt rätt att neka annonsering?

Alla besvarade frågor (95758)