Återkalla testamente och skriva nytt till barnens fördel

2017-07-30 i Testamente
FRÅGA
Min makes särkullebarn har fått ut sin arvslott .Testamente finns , och jag , hans hustru ärver resten . kan jag återkalla testamente till barnens fördel . Samt skriva ett nytt testamente . Barnen har en kopia av testamentet .
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Jag uppfattar din fråga som att du undrar om du kan återkalla din makes testamente och skriva ett nytt till dina barns fördel.

Jag förstår det som att det som finns kvar av din makes tillgångar ska ärvas av dig enligt testamentet. Då behöver du inte återkalla något. Du kan ta emot pengarna och sen skriva ett nytt testamente med barnen som förmånstagare alternativt ge dem egendomen redan nu i gåva. Det är dina pengar i och med att du ärver dem genom din makes testamente, då kan du göra vad du vill med dem, så länge barnen får minst sina laglotter (hälften av arvslotten). Du kan alltså skriva ett nytt testamente där du fördelar pengar på barnen eller någon annan.

Sammanfattning och råd

Om du skulle vilja ha ytterligare hjälp av en jurist som kan hjälpa dig mer praktiskt vidare med detta kan du höra av dig till mig på sanna.wetterin@lawline.se så återkommer jag med information om konsultation med vår juristbyrå.

Hoppas att du fått hjälp av mitt svar!

Vänliga hälsningar

Sanna Wetterin

Sanna Wetterin
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Testamente (2895)
2021-07-29 Bevittna testamente - varför och vilka?
2021-07-27 Är kontanta medel egendom?
2021-07-23 Hur ska jag meddela arvingar om ett testamente, och när kan de senast motsätta sig testamentet?
2021-07-19 Do you need a testament in Sweden?

Alla besvarade frågor (94370)