Arvsskatt i Sverige och Wisconsin

2019-07-26 i Arvsskatt
FRÅGA
Hej, om man är svenska medborgare och bosätter sig i Wisconsin och därefter ärver en svensk medborgare, utgår det då någon som helst arvsskatt om beloppet understiger 5 miljoner USD ?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det utgår ingen arvsskatt i Sverige, oavsett om du bor här eller ej (8 kap 2 § inkomstskattelagen). Jag undviker av principiella skäl att uttala mig om utländsk rätt, eftersom olika länders rättsordningars särskilda karaktär gör att det är mycket lätt att missförstå sammanhanget en viss bestämmelse ska förstås. Med tanke på skatterättens karaktär och konkretionen i din fråga valde jag dock att göra ett undantag, och göra en enklare sökning på internet för att ge dig vägledning: Samtliga de källor jag tittat på förmedlar samma uppgifter, nämligen att det inte tas ut någon federal arvsskatt för det beloppet, och ingen delstatlig arvsskatt i Wisconsin.

Vänligen

Henrik Witt-Strömer
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
XK Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-27 10:10
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Arvsskatt (87)
2019-09-22 Är arvskatten slopad?
2019-09-03 Måste man betala skatt på arv?
2019-07-26 Arvsskatt i Sverige och Wisconsin
2019-07-15 Arvsskatt i England?

Alla besvarade frågor (72982)