Artisten ställde in - hur får jag tillbaka handpenningen?

2017-08-09 i EKONOMI
FRÅGA
Jag anlitade en känd artist för en spelning på mitt bröllop. Betalade hälften i handpenning men sen fick han avboka för det dök upp en annan viktig spelning för honom. Fått tillbaka 1/5 av handpenningen efter tjat i flera månader. Han säger han inte kan ge mig resten än. Har allt som bevis i skrivande form. Vad kan jag göra för att få resten av mina pengar?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det låter på din fråga som att ni inte har avtalat om när återbetalning av handpenningen ska ske vid utebliven spelning. Jag uppfattar det därför som att din fordran har förfallit till betalning.

Eftersom fordran är förfallen till betalning kan du vända dig till Kronofogdemyndigheten och ansöka om ett betalningsföreläggande. På Kronofogdemyndighetens hemsida hittar du all information du behöver om hur ett betalningsföreläggande går till (se här).

Lycka till!

Om du har några fler frågor är du varmt välkommen att kontakta våra jurister på www.lawline.se/boka.

Anna Runelöv
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?