Är ett muntligt löfte att få köpa yta i en bostadsrättsförening bindande?

2017-08-31 i Bostadsrätt
FRÅGA
Hej Jag bor i en Brf. Jag fick ett muntligt löfte på ett årsmöte om att få köpa till en yta som ligger i anslutning till min lägenhet.Har ej hunnit få skriftligt på detta ännu, nu har en annan i Brf fått för sig att han istället vill köpa till denna yta.Summan per m2 är bekräftad hos vår förvaltare.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Du skriver i din fråga att det handlar om köp av en "yta" i en bostadsrättsförening. Enligt 6 kap. 4 § Bostadsrättslag (1991:614) måste ett avtal om överlåtelse av en bostadsrätt vara skriftligt för att gälla. Eftersom jag inte har någon mer information om vad ytan är för något tolkar jag det som att det är en yta som får likställas med sådan som avses i nämnda lag. Då krävs ett skriftligt avtal och erat muntliga avtal gäller alltså inte.

Hoppas att det här var svar på din fråga! Annars är du välkommen att ställa en ny fråga, kanske med en närmare beskrivning av vad ytan består av.

Jenny Ångström
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Bostadsrätt (1217)
2021-07-24 Sätta in persienner i bostadsrätt?
2021-07-16 Kan styrelsen i en förening fatta beslut i strid mot stadgarna?
2021-07-02 Får man äga två bostadsrätter?
2021-06-30 Måste jag stå ut med störningar från en bostadsrätt som ägs av kommunen?

Alla besvarade frågor (94173)