Är det enklare att adoptera en vuxen person istället för att skriva testamente?

2019-08-31 i Testamente
FRÅGA
Är det enklare att adoptera en vuxen person istället för att skriva testamente
SVAR

Hejsan,

Det är enklare att skriva ett testamente om du vill att personen ska ärva från dig. Emellertid har en adopterad person alltid rätt till sin laglott som är hälften av dennes arvslott, 7 kapitlet ärvdabalken. Detta är en rätt som inte kan testamenteras bort. Adoptivbarnet får även rätt att ärva från dig enligt lag precis som dina biologiska barn, 2 kapitlet ärvdabalken.

Slutsatsen är att det är enklare att skriva ett testamente då det endast är två till tre meningar som behövs för att ge en person arvsrätt från ditt kvarlåtenskap men att bli adopterad ger personen den ovillkorliga rätten till hennes eller hans laglott samt rättighet att ärva från dig enligt lag.

Allt gott!

Binh Tran
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
AA15Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-02 13:23
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Testamente (2245)
2019-09-19 Pappa sålde fastighet till bror - utgör det förskott på arv?
2019-09-15 Min mamma har fått egendom testamenterad till sig – får jag arvsrätt i hennes ställe om hon dör?
2019-09-12 Vi har ingått ett nytt äktenskap. Behöver vi ändra testamentet?
2019-09-10 Hur kan jag testamentera till barnbarn?

Alla besvarade frågor (72914)