Advokatkonsultation vid tvistemål

FRÅGA
Hej!Jag har en fundering som jag hoppas kunna få svar på. Det är så att mitt ex är skyldig mig närmare 90 000 kronor. Jag har skickat in blankett och så till kronofogden och nu har mitt ex överklagat och vill ta det till tingsrätten. Jag har gjort i ordning alla papper med kontoutdrag, sms-konversationer med mera där det klart och tydligt framgår att han är skyldig mig alla dessa pengar. jag ska skicka in detta till fogden så tar dem det vidare till tingsrätten. Min fråga är dock om jag behöver anlita en advokat redan innan jag skickat in dessa papper eller om jag kan göra det i efterhand? Jag har varit i kontakt med två andra advokatfirmor men då bara kommit till receptionisten då alla varit upptagna och inte kunnat ta emot mitt samtal. Ingen av de två kvinnorna om jag talade med kunde inte svaret på min fråga. Tack på förhand!
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Min uppfattning är att du redan bestämt dig för att anlita en advokat, frågan är bara i vilket skede av processen denne ska träda in? En talan i tvistemål är väldigt svår att ändra, så min rekommendation är att du tar kontakt med en advokat redan innan du ansöker om stämning.

Hoppas du fått svar på din fråga.

Med vänliga hälsningar

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Parter i rättegången (125)
2021-09-14 Får jag välja offentlig försvarare?
2021-09-13 Väcka en talan i tingsrätt
2021-08-26 Rätten till offentlig försvarare
2021-07-18 Har jag rätt att få en offentlig försvarare förordnad?

Alla besvarade frågor (95763)