Bostadsrättsförenings stämmoskyldighet

2009-06-11 i Bostadsrätt
FRÅGA
Bor i bostadsrättsförening med garage och tvätthall. Har separat kontrakt med fastighetsförvaltaren om garageplats.Styrelsen i bostadsrättsföreningen har på eget initiativ tagit bort vattenblandaren. Ur slang erhålles nu enbart kallvatten. Varmt vatten tillhandahålls via tappning. Menet består i att jag ej numera kan spola bilen med ljummet vatten vilket vintertid är värdefullt för avlägsnande av is, snö och salt i hjulhus. Tacksam för svar om föreningen kan tvingas återinstallera blandare. Garaget har 62 garageplatser. Om inte varmvatten kan spolas så kommer bilarna att stå och droppa saltvatten var och en på sin plats så det borde vara i föreningens intresse att låta installera en ny blandare.
SVAR
Hej!

Juridiskt sett har bostadsrättsföreningen ingen skyldighet att återinstallera vattenblandaren (se t.ex. bostadsrättslagen 9 kap 15, 16 §§ e contrario [motsatsvis].

Ett tips är att du inför nästa föreningsstämma inkommer med en motion till styrelsen och ber om att röstning beträffande denna fråga sker.

Med vänliga hälsningar
Jimmy Schiöld
Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Bostadsrätt (1268)
2022-01-20 Ansvar för ventilation i bostadsrätt
2021-12-31 Vad kan man göra om grannarna stör en under natten?
2021-12-30 Överlåtelse av andel i bostadsrätt
2021-12-30 Är springande och hoppande lekande barn i en bostadsrätt ovanför en störning som behöver tålas?

Alla besvarade frågor (98541)