Familjemedlemmar i bostadrättsförenings styrelse

Kan två personer av samma familj sitta den ena som styrelseledamot i en bostadsrättsförening och den andre som ekonomiansvarig?

Lawline svarar

Hej.Jag förutsätter för frågans besvarande att båda familjemedlemmarna är medlem i bostadsrättsföreningen. För revisorer finns det särskilda kvar, bl.a. ska bostadsrättsföreningar av viss storlek ha minst en auktoriserad revisor. Jag förutsätter att du inte avser revisor med ditt uttryck "ekonomiansvarig".Någon lagligt hinder för den lösning du presenterar finns enligt dessa förutsättningar inte i de tillämpliga lagarna Bostadsrättslagen (Lagen hittar du http://lagen.nu/1991:614) eller i Lagen om ekonomiska föreningar (Lagen hittar du http://lagen.nu/1987:667#K6). Emellertid kan bostadsrättsförenings stadgar sätta hinder för din lösning. Om det är så att sådant hinder för familjemedlemmar som du omnämnt finns i bostadsrättsföreningens stadgar, gäller stadgarna.

Ola DavidssonRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Fastighetsrätt och Bostadsrätt? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000