Vilka värktabletter får man äta när man har fotboja?

2019-07-18 i OFFENTLIG RÄTT
FRÅGA
Hej, min man har fotboja o har fått utskrivet panacod för sin smärta i foten. Pga av en olycka för ett årsen då han bröt benet på tre ställen o har ett titan rör o massa skruvar genom hela smal benet. Men enligt frivården fick han ej äta dom. Vilka värktabletter är lagliga o äta om man har boja. För treo comp fick han ej heller äta..
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

För att få ett så tydligt svar som möjligt är min rekommendation att du i första hand kontaktar frivården. Rent generellt får den som är intagen i kriminalvårdsanstalt eller avtjänar straffet i frihet (med fotboja) inte använda narkotikaklassade läkemedel som ej godkänts av Kriminalvården. Treo Comp och Panocod är läkemedel som är narkotikaklassade då de innehåller substansen kodein.

I princip bör din man ha möjlighet att använda receptfria läkemedel såsom Ipren, Treo och Alvedon. Min rekommendation är dock, som inledningsvis, att ni dubbelkollar det med frivården.

Vänligen,

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
BDHallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-19 10:00
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1016)
2019-10-16 Skolfråga - besvaras ej.
2019-10-14 Får man rösta när man är intagen på ett fängelse?
2019-10-06 Är det lagligt att förespråka secession ur Sverige?
2019-10-06 Kan jag få rättshjälp trots min inkomst?

Alla besvarade frågor (73804)