Vilka uppgifter ska finnas med i en lönespecifikation?

FRÅGA
HejFinns det en lista på vilka uppgifter som måste finnas med på en lönespecifikation?Och finns det något krav på hur länge en före detta anställd ska ha tillgång till sin lönespecifikation?
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Av skatteförfarandelagen framgår att ett en arbetsgivare har som en skyldighet att skriftligen lämna uppgifter om det skatteavdrag om arbetsgivaren gör på den ersättning som betalas ut till de anställda. Däremot finns ingen lag som reglerar vilka uppgifter som arbetsgivaren ska att lämna i en lönespecifikation till de anställda. Att lämna lönespecifikationer betraktas dock allmänt som vedertagen praxis och god sed. Kollektivavtal kan också innehålla bestämmelser om lönespecifikationer och vilka uppgifter som ska framgå av en lönespecifikation.

Lönespecifikationen brukar skickas ut till de anställda runt tiden för löneutbetalningen med det finns inga regler kring när exakt arbetsgivaren ska ge sin personal deras lönespecifikationer.

Med vänliga hälsningar,

Megi Xukthi
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
BU Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-08-01 15:29
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Arbetsgivarens skyldigheter (596)
2019-10-02 Kan arbetsgivaren kräva att man alltid är tillgänglig?
2019-09-30 Bevisbörda diskriminering
2019-09-26 Vad gör jag om min arbetsgivare inte betalar ut min lön?
2019-09-24 Kan arbetsgivaren tvinga arbetstagaren att ta kompledigt vid arbetsbrist?

Alla besvarade frågor (73826)