Vem ska betala barnets resa?

2017-08-20 i Underhåll
FRÅGA
Pappa betalar underhåll till mig då våran 14 åriga dotter bor hos mig på heltid. Varannan helg är hon sin pappa från fredag eftermiddag till söndag eftermidag. Han har en ny partner och de har två gemensamma barn tillsammans och det tredje på väg. Nu har jag fått höra från våran gemensamma dotter att de planerar att åka utomlands men att pappan inte kommer att betala dotterns resa utan menar att jag ska betala hennes resa. Är verkligen detta rätt?!
SVAR

Hej! Och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Du har ingen skyldighet enligt lag att betala resan din dotter ska göra tillsammans med sin far. Du och din dotters far får diskutera och komma överens om hur ni ska göra med betalningen. Kan ni inte komma överens om vem som ska betala får er dotter tyvärr stå över resan.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Sofia Holgersson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Underhåll (1089)
2021-09-08 Föräldrars underhållsskyldighet
2021-09-02 Underhållsskyldighet för omyndiga barn och dess egna barn
2021-08-31 Hur mycket ska man betala i underhåll till utflyttat barn?
2021-08-31 Hur förändras underhållsbidrag då barnet flyttar hemifrån? + Hur beräknas underhållsbidraget?

Alla besvarade frågor (95767)