Vart ska överklagan av Försäkringskassans beslut skickas?

2017-02-24 i Försäkringskassan
FRÅGA
Hej! ska överklaga försäkringskassans beslut om sjukpenning till förvaltningsrätten. min fråga är om min överklagan måste gå via försäkringskassan eller om jag kan skicka direkt till förvaltningsrätten.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Du ska skicka din överklagan av Försäkringskassans beslut om sjukpenning till Försäkringskassan. Adressen till Försäkringskassans omprövningsenhet ska finnas i slutet av beslutet. Tänk på att din överklagan ska ha kommit in till dem inom tre veckor från den dag du fick beslutet. Försäkringskassan kollar då om din överklagan har kommit in i tid och skickar den i så fall vidare till förvaltningsrätten. (Förvaltningslagen 23 §)

Skulle du skicka din överklagan direkt till förvaltningsrätten, är den ändå godkänd om den har kommit in i tid enligt ovan. Det förvaltningsrätten däremot gör är att vidarebefordra den till Försäkringskassan (eftersom den måste gå via dem) och det bästa är alltså att du själv direkt skickar den till Försäkringskassan.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Med vänlig hälsning

Tova Andersson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Försäkringskassan (216)
2021-07-09 Avskrivningsärende hos kammarrätten avseende socialförsäkring
2021-06-25 Hur mycket förmögenhet får jag ha om jag har bostadsbidrag
2021-05-28 Skadeståndsansvar för ej utbetalad barnpension
2021-05-05 Har jag rätt till sjukpenning även om jag endast är timanställd?

Alla besvarade frågor (94173)