Varför frågade polisen om mitt namn och personnummer när jag var berusad och hade mitt barn med mig?

2019-07-07 i Polis
FRÅGA
Hejsan ! Jag har en fråga ? Jag var ute igår och festade med kompisarna.Min 10arig flicka var med mig.Och sedan plötsligt så kom två poliser en man och en kvinna.Den här kvinnan polisen..Hon kom fram till mig..Hon ville pratade med mig.Hon tyckte att jag var ganska berusad.Och sedan frågade hon vad jag heter och vad jag har för personnummer.Och sedan sa hon till mig att du kan gå hem med din dotter nu.Jag undrade varför hon frågade mitt namn och mitt personnummer.Kommer det hända något allvarligt eller ?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Exakt varför polisen frågade om ditt namn och personnummer går tyvärr inte att besvara, den enda som kan besvara den frågan är polismannen i fråga. Däremot kan det tänkas, beroende på hur berusad du uppfattades, att polisen gör en anmälan till socialtjänsten. Polisen, bland annat, har en skyldighet att göra en anmälan om de i sin verksamhet får kännedom om eller misstänker att ett barn far illa (14 kap. 1 § Socialtjänstlagen).

Vänligen,

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå 1R Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-07-08 10:52
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Polis (217)
2019-08-30 Får man vara anonym i ett polisförhör?
2019-08-28 Hur anmäler man polisen?
2019-08-26 Kräver hemlig avlyssning stor personalinsats hos polisen?
2019-08-17 Vilka rättigheter har jag om polisen förstör min egendom vid en husrannsakan?

Alla besvarade frågor (72864)