Vad kan man göra när någon vägrar flytta sin egendom?

2017-05-08 i STRAFFRÄTT
FRÅGA
Jag skilde mig 2008, efter sex år av tjafsande skrevs bodelningshandlingarna på i början av 2014.Min f.d har fortfarande kvar sin egendom i mina lokaler, trots flitiga påstötningar om att hon ska städa bort sin egendom så händer ingenting. Vad har jag för möjligheter att tillgripa för att få bort hennes egendom?Ca. 50-60 kvadratmeter är belamrade med hennes egendom samt en friggebod som skall flyttas.Tacksam för svar.MVH Göte Lundgren
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till oss på Lawline!

Det som du kan göra i detta fall är att ansöka om vanlig handräckning hos Kronofogden. Detta innebär att Kronofogden fastställer att din före detta ska ta bort egendomen. Information om hur ansökan går till, kostnad och så vidare för detta förfarande kan du hitta på Kronofogdens hemsida:
https://www.kronofogden.se/Vanlighandrackning.html

Med vänlig hälsning,

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (2638)
2021-07-27 Vad ska jag göra om jag utsätts för olovlig identitetsanvändning och förtal?
2021-07-25 Ny lag om störande musik
2021-07-25 Vinna mål i domstol
2021-07-21 Får jag flytta min f.d. partners kvarlämnade egendom?

Alla besvarade frågor (94276)