Vad händer om en parkeringsbot t.ex. blåser bort från vindrutan?

2016-10-30 i Parkeringsböter
FRÅGA
Hej!Jag åkte nyligen på en parkeringsböter där dom lappa bilen i rutan. Jag såg detta på avstånd och brydde mig inte om att ta den för stunden utan skulle ta den vid ett senare tillfälle, då var denna borta!Kommer parkeringsboten på posten i sådana fall? För visst händer det ju att risken finns att den kan ha blåst bort, yttre faktorer etc...Tacksam för svar!
SVAR

Hej, och tack för din fråga.

En felparkeringsavgift eller kontrollavgift för olovlig parkering ska lämnas över till fordonets ägare eller fästas på fordonet, se 5 § 2 st. lagen om felparkeringsavgift och 8 § lagen om kontrollavgift vid olovlig parkering. (Vilken av lagarna som gäller i ditt fall beror på om du fick böter när du parkerat på kommunal mark eller privatägd mark.)

Om parkeringsböterna inte betalas inom föreskriven tid ska fordonets ägare påminnas om betalningsansvaret och uppmanas att betala inom en viss tid, se 6 § lagen om felparkeringsavgift och 8 § 2 st. lagen om kontrollavgift vid olovlig parkering. Påminnelsen skickas till fordonsägarens folkbokföringsadress. Vid den första påminnelsen får ingen påminnelseavgift tas ut.


Hoppas att du är nöjd med svaret!

Med vänlig hälsning,

Caroline Orava
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Det finns ett bolag som tar ut avgift första påminnelsen. Gör de ngt olagligt? https://mitti.se/nyheter/europark-parkeringsboter-olagliga/
2017-09-01 21:18
Hej ! Jag undrar. Jag har parkerat tiden men det har gått ut. Han inte betala mer han inte. Kom en person sa att du har fått böterlapp. Jag ser inte. inge på vindrutan ? Har jag fått böter ? Var ska jag gå till. Finns det på hemsidan, kolla på min bilnummer se om jag har fått böter. Jag har svårt att prata i telefon.. Var ska jag till ? Med vänlig hälsning Tommy Johansson
2019-03-18 16:27
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Parkeringsböter (424)
2020-10-27 Måste jag betala parkeringsböter?
2020-10-27 När får man böter på en tidsbegränsad parkering?
2020-10-22 Hur överklagar jag parkeringsböter?
2020-10-19 Hur kan du gå vidare när du fått parkeringsböter?

Alla besvarade frågor (85523)