Vad göra när en bil blir stulen?

2017-08-30 i Trafikbrott
FRÅGA
Hej!Min bil som var låst och stod på gatan är stulen. Anmält till försäkringsbolaget och Trafikkontoret. Vill ha den till baka. Vad ska jag göra mer förutom polisanmälan? vhYM
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Vad tråkigt att du har blivit utsatt för en bilstöld. Vad bra att du har meddelat både trafikkontoret och försäkringsbolag samt anmält stölden till polisen.

När en bil blir stulen är det viktigt att omedelbart anmäla stölden till polisen. Ju tidigare detta görs desto större chans att få tillbaka fordonet. Polisen kommer att behöva information om bla. bilmärke, färg och registreringsnummer. Efter det bör en anmälan till försäkringsbolaget göras och om bilen är hyrd eller finansierad skall en anmälan göras till leasing eller finansieringsbolag.

Om det fanns personlig egendom i fordonet är det viktigt att göra en lista över alla förlorade objekt för att kunna få ut försäkringsersättning.

Sammanfattningsvis har du gjort tillräckligt. Det du kan göra är att höra med personer i området om de har sett bilen i väntan på polisens brottsutredning. Du kan läsa mer på polisens hemsida: https://polisen.se/Utsatt-for-brott/Olika-typer-av-brott/Stold-eller-forlust/Motorfordon/


Hoppas du fick svar på din fråga och att du återfår fordonet.

Vänligen,

Robert Green
Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Trafikbrott (1251)
2021-11-30 Tillåtande av olovlig körning
2021-11-30 Hur kan man få hjälp av Lawlines juristbyrå?
2021-11-30 Vem bär ansvaret vid övningskörning?
2021-11-30 Är det olagligt att köra elscooter som kan gå i 40 km/h även om jag bara kör den i 25 km/h?

Alla besvarade frågor (97581)