Vad gör man när någon vägrar lämna tillbaka egendom?

FRÅGA
Jag som företagare har blivit nekad att hämta företagets egendom, har hållit på i över 1 år och 4 mån att försöka att hämta företagets egendom. Det har resulterat i att jag gått via polis om egenmäktigt förfarande (nerlagt) sen via kronofogden och särskiljd handräckning. Detta blev negativt för mig som egen företagare då min motpart hävdade saker som ej är sant. Nu har jag gått vidare via advokat och detta tar på mina krafter både psykiskt och fysiskt,vad göra.
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline. Du har agerat helt rätt i den uppkomna situationen när du polisanmält händelsen och därefter kontaktat Kronofogdemyndigheten för särskild handräckning. Du anger att du redan har kontaktat en advokat för juridisk rådgivning i ärendet, men önskar du hjälp med t ex upprättande av stämningsansökan via Lawline rekommenderar jag att du bokar tid hos en av våra jurister. Du kan boka tid direkt på http://lawline.se/boka

Med vänlig hälsning,

Lenita Pettersson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Kronofogdemyndigheten (519)
2021-07-24 Vad ska jag göra när hyresgästen vägrar flytta?
2021-07-22 Vem kan frakta bort bilen från vår mark?
2021-07-09 Hyresgäst vägrar flytta trots uppsägning av hyresavtal pga förverkandegrund – handlingsplan
2021-07-02 Vad gör jag om en person är skyldig mig pengar?

Alla besvarade frågor (94235)