Vad gäller vid slutande av avtal vid gemensam vårdnad av barn?

2017-05-12 i Underhåll
FRÅGA
A och B är föräldrar till en nioårig dotter. De bor 40 mil från varandra men har gemensam vårdnad. Barnet bor hos A men vistas hos B alla lov och hela sommaren. Nu har A utan att rådgöra med B köpt en häst åt dottern och kräver att B skall betala stallavgifter och en massa andra kostnader för hästen. B säger att hon inte har råd och att hon inte varit med och bestämt om någon häst. Min fråga måste B betala för hästen ?
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Om A på egen hand köper en häst av en säljare och upprättar ett hyresavtal för en stallplats hos ett stall så står A som ansvarig, tillsammans med motparterna, i respektive avtal för prestationerna. A kan inte kräva att B ska stå för kostnaderna eftersom B inte är en part i avtalen.

Med vänlig hälsning,

Lenita Pettersson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Underhåll (1078)
2021-07-29 Kan man frångå underhållsskyldighet?
2021-07-28 Vad kan man göra när den föräldern som tar emot underhållsbidrag brister i sin omsorg om barnet?
2021-07-28 Får man underhållsbidrag/underhållsstöd under sommaren?
2021-07-23 Vad gäller vid underhållsskyldighet för barn efter separation?

Alla besvarade frågor (94564)