Vad gäller när byggnadstillbehör går sönder i en bostadsförening?

2019-10-02 i FASTIGHETSRÄTT
FRÅGA
Vad gäller i en bostadsförening angående byggnadstillbehör?Om en kyl,spisfläkt,Toalettstol eller dyl. går sönder vem betalar?
SVAR

Hej!

Tack för din fråga.

Jag utgår från att det är en bostadsförening du bor i och inte en bostadsrättsförening, vilket är lätt att förväxla. Regelverket skiljer sig åt väldigt och det är lag (2018:672) om ekonomiska föreningar som reglerar bostadsföreningar. I bostadsföreningar är riktlinjerna väldigt få då de inte omfattas av bostadsrättslagen och jag rekommenderar att du först och främst läser stadgarna då de är styrande.

Det finns alltså ingen lag som reglerar din situation utan frågan löses genom stämman, förhoppningsvis genom reglerade stadgar. Finns inte det så rekommenderar jag att du söker upp en juristbyrå som specialiserat sig åt hyres och bostadsfrågor. Hyresnämnden behandlar tex inte frågor om bostadsföreningar.

Hoppas du fått ljus på din fråga.

MVH

Patrik Olsson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Jag AIdriver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-10-03 13:56
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1882)
2019-10-14 Är det möjligt att kringgå ett förköpsvillkor genom att ge bort en fastighet i gåva?
2019-10-11 Har markägaren rätt till ersättning för skogen vid ett förordnande enligt 113 § byggnadslagen?
2019-10-05 Krävs alla delägares samtycke vid försäljning av samägd fastighet?
2019-10-03 Får jag såga ner gren som hänger in på min tomt?

Alla besvarade frågor (73804)