Vad får jag göra på min hyresvärds fastighet?

2017-06-30 i FASTIGHETSRÄTT
FRÅGA
Hej!Jag bor i en kommunal hyresrätt med egen uteplats. Hyresvärden har sagt att jag inte får mata fåglar - vilket jag tycker är tråkigt! En anledning till att jag vill bo på markplan är ju att jag vill ha kontakt med djur och natur... Min fråga: kan jag mata fåglar med skalade solrosfrön (som ej skräpar) utanför tomtgränsen? Det finns en allmänning med gräs utanför och sedan en allmän bilväg? Var slutar hyresvärdens "kontroll" och ev. bestämmanderätt?
SVAR

Hej och tack för att du kontaktat Lawline!

Din hyresvärd har rätt att sätta upp förhållningsregler på den fastighet som tillhör hen, men inte på allmänna platser. Du måste därför förhålla dig till de trivselregler som gäller på fastigheten, men är välkommen att mata fåglarna på den plätt som är allmän.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Sofia Nygren
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (2070)
2021-07-27 Fråga om träd medför olägenhet för grannar
2021-07-27 Får en hyresvärd utfärda böter?
2021-07-23 Har jag skyldighet att klippa bort grenar som växer in på grannens tomt?
2021-07-20 Kan en samägare tvinga fram en försäljning av en fastighet?

Alla besvarade frågor (94276)