Utgör intensivkurs för körkort skäl för studieledighet från arbete?

2019-07-30 i Studieledighet
FRÅGA
Hej,Jag har en fråga om studieledighet.Är intensivkurs för körkort skäl för studieledighet?Mvh
SVAR

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

För att kunna få studieledigt måste du ha varit anställd hos samma arbetsgivare det senaste halvåret. Rätten till ledighet omfattar alla slags studier och det är det är den anställde själv som avgör vad denne vill studera. Studierna måste alltså inte ha en koppling till arbetet. Ett krav är dock att studierna måste vara planerade, det vill säga att ledighet inte kan ges för renodlade självstudier. Det finns inget konkret svar på vilken typ av studier eller kurs som omfattas av rätten till studieledighet, men en måttstock kan vara att studierna är CSN-berättigande, vilket intensivkurs för körkort inte dagsläget inte är. Det går alltså inte att ge ett klart svar på om du har rätt till studieledighet i det aktuella fallet. Jag skulle rekommenderar att du vänder dig till din arbetsgivare och tar reda på hur denne ser på saken.

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på Lawline!

Vänligen,

Emma Bergman
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
M Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-30 19:21
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Studieledighet (111)
2019-10-16 Finns det någon tidsbegränsning vad gäller tjänstledighet för studier?
2019-08-28 Ledighet från arbete
2019-08-27 Måste jag ta ut semester om jag ska ha tjänstledighet för studier?
2019-08-09 Har jag rätt att vara ledig för att studera?

Alla besvarade frågor (73759)