Urinprov vid möte med socialnämnden

2017-11-07 i Trafik och körkort
FRÅGA
Hej! Jag fick indraget körkort för cirka 1 års sen! Och idag fick jag brev från transportstyrelsen att jag ska gå på möte med socialnämnden. Då är min fråga kommer jag få lämna urinprov hos dom?
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Det är mycket sannolikt att du kommer behöva lämna ett urinprov. Exempelvis för att konstatera att man inte har något missbruk av narkotika eller om man begått trafiknykterhetsbrott för att bedöma konsumtionen av substansen som påvisats vid brottet. Du kan kika på Transportstyrelsens allmänna råd, särskilt 12 och 13 kapitlet för att få en inblick i hur bedömningsförfarandet kan gå till.

Transportstyrelsen får nämligen i sin utredning av om man uppfyller kraven för att inneha körkort höra socialnämnden. Detta enligt körkortsförordningen 5 kap. 2§

Hoppas du fått svar på din fråga!

Med vänlig hälsning,

Johan Luca
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Trafik och körkort (953)
2021-09-15 Måste jag bli dömd för rattfylleri för att få körkort med alkolås?
2021-09-03 Överklagande av Transportsstyrelsens beslut
2021-08-31 Fortkörningsböter vid förändrad hastighet
2021-08-31 Blir mitt körkort ogiltigt om jag inte förnyar det efter ett namnbyte?

Alla besvarade frågor (95724)