Uppsägningstid enligt överenskommelse

FRÅGA
Hej Lawline,Jag sa upp mig i förra veckan och i mitt anställningsavtal står ömsesidig uppsägningstid om 3 månader, om annat inte avtalas. Nu har jag och min arbetsgivare kommit överens om att min sista dag blir cirka en månad framåt i tiden. Exemplet är enligt nedan:Egen uppsägning - 5 juliSista arbetsdag (pga semester) - 13 juliSista anställningsdag - 11 augustiBlir således den 11 augusti den sista dagen jag kan kräva lön av företaget? Jag har ett nytt jobb på G, som jag förmodligen kan påbörja den 14 augusti men i dagsläget är det inte helt klarlagt. Tack för hjälpen!
SVAR

Hej,

Tack för att du har vänt dig till oss på Lawline med din fråga.

Du har helt rätt. Eftersom ni tillsammans har kommit överens om att din uppsägningstid endast ska vara en månad istället för tre månader, så är det även det som gäller och det blir således den sista dag du kan kräva lön av företaget.

Generella regler/gällande rätt om uppsägningstid

Vill du läsa mer om uppsägning så finns reglerna i "Lag om anställningsskydd (LAS)" - som du hittar här. Generellt sätt gäller en minsta uppsägningstid på en månad, både för dig och din arbetsgivare (jfr 11 § LAS), och därefter kan uppsägningstiden vara längre beroende på hur länge du har jobbat på arbetsplatsen. Regeln är dock s.k. semidispositiv och det innebär att det är möjligt att ett kollektivavtal kan ersätta reglerna gällande uppsägningstid. Du nämner inget om ett kollektivavtal, vilket gör att jag utgår från att LAS är den lag som är tillämpbar. Alldeles oavsett, så har du och arbetsgivaren full möjlighet att komma överens om en egen uppsägningstid (som dock inte får strida mot reglerna i LAS).

Det är alltså fullt möjligt att komma överens om den uppsägningstid på lite drygt en månad. Efter uppsägningstidens slut har du och arbetsgivaren i princip inga skyldigheter mot varandra längre, (några undantag finns men som dock inte hör till frågan), och du kan inte heller kräva lön från företaget. Det gäller såklart med undantag för om du har innestående lön från tidigare månader.

Hoppas att du har fått svar på din fråga,

Allt gott!

Med vänliga hälsningar

Johan Håkansson
Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Uppsägning och avskedande (1896)
2021-12-04 Vad kan jag göra om jag skrivit på ett anställningsavtal men vill ha ett annat jobb istället?
2021-12-04 Hur lång uppsägningstid har jag om jag fyllt 68 år?
2021-11-30 Arbete under uppsägningstid
2021-11-30 Har jag rätt till inarbetad lön efter avslutad anställning?

Alla besvarade frågor (97674)