Uppsägning och förhandla med arbetstagarens fackförbund

FRÅGA
Hej,Driver ett AB, med en anställd. Om jag behöver säga upp den anställda pga arbetsbrist, behöver jag varsla den anställdes fackförbund först? Är det en skyldighet för arbetsgivaren?
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga. Det är en arbetsrättslig fråga och jag kommer därför att tillämpa Lagen om anställningsskydd (LAS) och Medbestämmandelagen (MBL).

Vid uppsägning från arbetsgivarens sida så ska uppsägningen vara sakligt grundad. Precis som du skriver så är arbetsbrist en av dem grunderna som man kan göra gällande. Det är viktigt att kunna motivera arbetsbristen så det framgår att det inte är något annat som ligger till grund för uppsägningen (7§ LAS).

Vid bedömningen man ska ta kontakt med facklig organisation så spelar det in om du är bunden av något kollektivavtal (KA) eller inte. I din fråga så skriver du inte något om detta och utgår då från att något sådan inte finns. När det inte föreligger något KA men den anställde är fackligt organiserad så ska arbetsgivaren förhandla med organisationen om arbets- eller anställningsförhållandena för arbetstagaren (MBL 11 §).

Sammanfattningsvis så ska du förhandla med arbetstagarens fackliga organisation vid uppsägning.

Hoppas att jag besvarat din fråga och du är välkommen att skriva till oss igen om du har fler frågor.

Allt gott,

Tilde Skånvik
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Arbetsgivarens skyldigheter (705)
2020-11-30 Vad gäller angående förhandlingsskyldighet vid uppsägning utan kollektivavtal?
2020-11-30 privatmobil i tjänst
2020-11-25 Diskriminering på arbetsplats
2020-11-25 Uppsägning, omplacering och arbetsgivarens arbetsledningsrätt, ev. diskriminering

Alla besvarade frågor (86736)