Undersöka fortsatt anställning

2019-08-21 i Anställningsformer
FRÅGA
Hej!Jag blev tim/behovsanställd på en hotellkedja, och jobbade en period där. Efter ett tag slutade arbetsgivaren höra av sig ang jobb så jag är inte längre aktiv på arbetsplatsen. Jag blev dock aldrig "avskedad", så jag har kvar min badge. Det är dock lite oklart för mig om jag rent juridiskt fortfarande är anställd? Min fråga är: då hotellkedjan har personalförmåner med rabatt på boende på deras hotell, så undrar jag om jag fortfarande kan utnyttja detta lagligt? De kollar bara ens badge som bevis på att man är anställd när man checkar in.Tack på förhand!
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Svaret på din fråga beror på vad du och din arbetsgivare tidigare har kommit överens om.

En anställning kan antingen vara tidsbegränsad eller tillsvidare. Om anställningen är tidsbegränsad så har den ett slutdatum. Är anställningen tillsvidare pågår den tills du eller arbetsgivaren avslutar den.

För att ta reda på vad du har för typ av anställning behöver du kolla på ditt anställningsavtal. Är du osäker kan det även vara bra att kontakta chefen på arbetsplatsen. Beroende på om du fortfarande är anställd eller inte vet du även om du har rätt till personalförmånerna.

Om du önskar vidare hjälp råder jag dig att ta kontakt med vår juristbyrå som kan hjälpa dig vidare i ärendet.

Hoppas att du har fått svar på din fråga!

Joel Myrenius
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå AB28 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-08-22 11:52
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Anställningsformer (615)
2019-09-17 Om jag blir sjukskriven under tiden jag har provanställning, räknas den tiden in i prövotiden?
2019-09-16 Kan man undvika konverteringsregeln i 5a § LAS?
2019-09-15 Kommer Advokatsamfundet kolla belastnigsregistret när man ansöker?
2019-09-12 Möjligt att förlänga en provanställning?

Alla besvarade frågor (72860)