Turordningsregler

FRÅGA
Hejsan! Min sons skola varslar personal på grund av arbetsbrist. Min sons lärare är varslad eftersom hon var sist in, men hon har inte en tillsvidareanställning eller vikariat, hon har ett kontrakt på 2 år. Gäller verkligen sist in då ? Om nej, finns det någon paragraf vi kan hänvisa till? Tack på förhand, Hälsning BEA
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till lawline med din fråga!

Arbetsrättsliga situationer likt dessa regleras i Lagen om anställningsskydd (LAS).

Turordningsreglerna i sig regleras i 22 § och reglerar det som brukar kallas för "först in, sist ut". Om man läser paragrafen ordagrant så specificerar den aldrig om vilka anställningsformer som inräknas, därför kan det tolkas som att alla anställningsformer räknas.

I frågan säger du att läraren har ett "kontrakt", jag förstår inte helt vad det skulle innebära och du får gärna förtydliga i en kommentar. Men oavsett så går anställningsformen förmodligen att härleda till en anställningsform och omfattas av lagen.

Sammanfattningsvis så omfattas alla anställningsformer av turordningsreglerna i 22 § LAS och om läraren har kort anställningstid hos arbetsgivaren är den tyvärr också först att bli uppsagd.

Hoppas detta gav svar på din fråga!

Victor Strömwall
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hejsan! Jag var otydlig. Läraren har ett kontrakt som är tidsbegränsat på 2 år. När de 2 åren har gått har hon ingen anställning. Det är inget vikariat. Skolan vill nu avbryta kontraktet i förtid med hänvisning till sist in först ut. Gjorde det tydligare? Hälsning Bea
2019-04-01 09:01
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Uppsägning och avskedande (1275)
2019-06-16 Vad gäller när anställningsavtalet innehåller två olika uppsägningstider?
2019-06-13 Skyldighet för arbetstagare att respektera uppsägningstiden
2019-06-10 Finns det någon möjlighet att gå tidigare än uppsägningstiden? Ska man behöva jobba utan lön under uppsägningstiden?
2019-06-07 En anställd blev uppsagd. Under en del av uppsägningstiden var han sjukskriven, men resten av uppsägningstiden uteblev han från arbetet. Vad gäller?

Alla besvarade frågor (69997)