Tidsbegränsad anställning på 3 år utan övergång till fast anställning?

2019-01-16 i Anställningsformer
FRÅGA
HejVi skulle vilja anställa en person som projektledare för ett tidsbegränsat projekt på 3 år. Finns det något sätt att lösa detta utan att personen då blir fast anställd enligt LAS?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Lagen om anställningsskydd (LAS) är skyddslagstiftning till arbetstagarens förmån. Bestämmelserna i LAS är därför som huvudregel tvingande, dvs. de går inte att avtala bort (2 § 2 st LAS). Det finns dock vissa bestämmelser som det går att göra avvikelser ifrån under förutsättning att det sker genom kollektivavtal (2 § 3 st LAS). En visstidsanställning får enligt huvudregeln gälla i två år innan den övergår till en tillsvidareanställning (också kallat fast anställning) (5 a § LAS). Genom ett kollektivavtal får det dock göras avvikelse från denna tvåårsgräns (2 § 3 st LAS). Observera att om arbetsgivaren redan är bunden av ett kollektivavtal enligt 2 § 3 st LAS får arbetsgivaren tillämpa avtalet även på arbetstagare som inte är medlemmar av den avtalsslutande arbetstagarorganisationen men sysselsätts i arbete som avses med avtalet (2 § 6 st LAS). Det går alltså inte att endast avtala om en tidsbegränsad anställning på tre år i det enskilda anställningsavtalet.

Jag hoppas att du fick svar på din fråga. Om du har fler funderingar är du välkommen att ställa en ny fråga till oss här på Lawline!

Amanda Blomberg
Fick du svar på din fråga?
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Anställningsformer (589)
2019-04-30 Vad är heltidsarbete
2019-04-28 Kan en allmän visstidsanställning övergå till en tillsvidareanställning?
2019-04-23 Varför får administratörerna på bemanningsföretaget högre lön än mig som fastanställd?
2019-04-19 Kan man vara deltidsanställd i mer än sex månader?

Alla besvarade frågor (69283)