Tid för besked från Migrationsdomstolen

2017-02-28 i Migrationsrätt
FRÅGA
Min fru är gravid och fick avslag på uppehållstillstånd. Vi har överklagat och skafdat oss en advokat. Min fråga är hur lång tid tar de att få besked om hon får uppehållstillstånd eller inte?
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Det går tyvärr inte att ge ett exakt svar angående handläggningstiden i migrationsdomstolen. Det beror på flera faktorer, exempelvis domstolens arbetsbelastning och hur komplicerat målet är. Enligt 17 § förordning om förvaltningsrättsinstruktion ska ett mål dock avgöras så snart det kan ske. Enligt 16 kap. 4 § ska ett mål om avvisning eller utvisning behandlas skyndsamt. Det innebär att dessa mål har förtur. Enligt 17 § i nämnda förordning ska även ett mål handläggas med förtur, om målet eller frågan av någon särskild anledning bör avgöras skyndsamt.

Vänligen,

Josefine Andreasson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1226)
2021-09-21 Vad kan jag göra för att snabba på ett ärende hos Migrationsverket?
2021-09-21 Vilket medborgarskap får ett barn vars ena förälder är svensk medborgare?
2021-09-20 Försörjningskrav och uppehållstillstånd pga. anknytning
2021-09-10 Kan man få medborgarskap när man dömts till böter?

Alla besvarade frågor (95758)