Stämmoprotokoll

Stämmoprotokollet i en Bostadsrättsförening är dom offentliga.. dvs kan vem som helst ta del av dom? kan endast medlemar i bostadsrättsföreningen ta del av stämmoprotokollen? Kan man begära att få kopiera för att läsa protokollet hemma i lugn och ro.   

Lawline svarar

Hej och tack för din fråga till Lawline.

Stämmoprotokollet i en bostadsrättsförening är inte offentligt. Däremot har föreningen ett ansvar att sköta föreningens angelägenheter på bästa möjliga sätt samt tillvarata medlemmarnas intressen. Detta innebär att föreningen bör lämna all information så länge denna inte omfattar styrelsens tystnadsplikt. 7:11 LEF. Föreningen är ex. ej skyldig att utge information som kan skada enskild medlem, exempelvis information om dennes ekonomiska/ sociala situation. 

Styrelsen har rätt att avgöra hur svaret ska lämnas, genom utdrag som behandlar aktuell fråga, eller genom att muntligt eller skriftligt svar i brev. 

Bästa hälsningar 

Isabella WidjestrandRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Associationsrätt och Föreningar ? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000