Skylta på annans mark

2019-06-30 i OFFENTLIG RÄTT
FRÅGA
Jag köpte ett hus för 2,5 år sedan och då står där en skylt från det lokala gästiset i byn på tomten vid tomtgräns, nu vill jag flytta skylten för jag ska göra om staketet, får man skylta på annans mark utan markägares tillstånd? får jag flytta skylten hur jag vill när den stått så länge? förra ägaren blev aldrig tillfrågad om att ha skylten på tomten över huvud taget.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Nej, det är inte tillåtet att skylta på annans privata mark utan dennes tillstånd. Du har alltså rätt att flytta på skylten om den står på din mark. Ta kontakt med gästiset och diskutera hur de kan göra med skylten. Om skylten placeras på allmän mark och ska finnas där permanent krävs tillstånd från kommunen. Även skyltning på privat mark kan kräva bygglov, beroende exempelvis på hur stor skylten är. Om ni vill kan ni läsa mer på Boverkets sida här.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Vänligen,

Anja Bartholdsson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå51 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-01 21:02
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1002)
2019-09-22 Vad händer med min änkepension om jag gifter mig?
2019-09-20 Bör jag ändra min folkbokföringsadress när jag inte bor kvar i fastigheten längre?
2019-09-16 Om någon är folkbokförd på fel adress kan detta anmälas till Skatteverket
2019-09-15 Kan jag byta tillbaka till mitt efternamn som gift, fast jag är skild sedan länge?

Alla besvarade frågor (72978)