Särskild handräckning för arvsskifte

FRÅGA
Hej!Min syster och jag har anlitat en bodelningsman för att fördela arvet efter vår mor, En arvskifteshandling på detaljnivå är underskriven av båda. Min syster har "köpt" mammas villa men låter mig inte hämta de delar enligt arvskiftet som är mina och finns kvar i villan. Hon svarar inte alls på mina kontaktförsök. Vi har fler poster: klockor, ur filmer kort, intäkter från auktion mm som hon skulle fördela för lottning alt. vi skulle välja varannan eller betala till mig. Detta skulle vara klart enligt arvsskiftet till 1 augusti. Har varit i kontakt med bodelningsmannen för att få hjälp med verkställandet men han anser att hans uppdrag är slut i och med att vi skrivit under. Hur går jag vidare? Storasyster
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Om jag förstår din situation rätt, har du gjort allt i din makt för att kunna få del av arvsskiftet.

När kontaktförsök inte längre besvaras finns hjälp att få.

Du kan vända dig till Kronofogdemyndigheten och begära särskild handräckning för de sakerna din syster kvarhåller. Kostnaden för ett betalningsföreläggande är 300 kr och betalas i förskott. Ansökan behöver skrivas ut och kompletteras med arvsskifteshandlingen.

Här kommer en länk till ansökningen.

Hoppas du fått svar på din fråga.

Med vänliga hälsningar

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (414)
2021-07-29 Vad kan man göra om någon vägrar lämna tillbaka egendom som tillhör annan?
2021-07-27 Preskription av fordran till dödsbo
2021-07-07 Är min bostadsrätt att betrakta som belånad?
2021-07-01 Förutsättningarna för att få behålla en misstagsbetalning

Alla besvarade frågor (94568)