Resa med uppehållstillståndskort

2017-03-29 i Migrationsrätt
FRÅGA
Hej!Jag har en uppehållstillståndkort och undrar visst går det bra att resa med den. Den vissar jag tillsammans med min irakiska pass för att få resa, ska till turkiet?
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Ja, det stämmer att du kan resa med ditt uppehållstillståndskort tillsammans med ditt pass. Kortet är inte en identitetshandling eller en resehandling, och därför behövs även ditt pass. Det är dock inte säkert att det räcker för att du ska få komma in i Turkiet. Du kan behöva ett turkiskt visum. Då du har ett Irakiskt pass verkar det som att du behöver ett visum om du har ett "ordinary passport". Om du har ett "official passport" verkar det inte som att visum krävs för en resa som inte varar längre än 90 dagar (se här: http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mf). Om du behöver ett visum ansöker du här: https://www.evisa.gov.tr/en/.

Om du inte är osäker på om du behöver ett visum eller inte råder jag dig att kontakta turkiska ambassaden.

Vänligen,

Josefine Andreasson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1206)
2021-07-26 Adoptera för medborgarskap
2021-07-25 Hur söker man asyl i Sverige?
2021-07-23 Kan min amerikanska flickvän få uppehållstillstånd i Sverige?
2021-07-23 Gift med svensk medborgare, kan jag få permanent uppehållstillstånd?

Alla besvarade frågor (94346)