Rätt till lön vid avsked/uppsägning

FRÅGA
Jag har precis fått sparken. Då jag frågar om min sista lön så betalar arbetsgivaren inte ut min innestående lön pga att jag fått sparken. Kan han göra så ?
SVAR

Hej Hans, tack för din fråga!

Är det så att du blivit uppsagd på grund av arbetsbrist eller personliga skäl, har du rätt till en uppsägningstid vars längd beror på hur länge du varit anställd. Uppsägningstiden är dock minst en månad. Detta regleras i Lag om anställningsskydd, LAS, 11§. Under denna period har du rätt att få ut lön, även om du inte har några arbetsuppgifter. Detta regleras i LAS 12§.

Har du däremot blivit avskedad på grund av att du misskött ditt arbete har du inte rätt till uppsägningstid och inte heller rätt till lön, mer än för det arbeta du redan har utfört. Om din arbetsgivare vägrar betala lön för det arbete du har utfört begår arbetsgivaren ett fel och du kan begära skadestånd utöver den lön du har rätt till.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Vänligen,

Erica Leufstedt
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Uppsägning och avskedande (1820)
2021-07-24 När har jag företrädesrätt till återanställning?
2021-07-24 Kan arbetsgivaren hålla kvar mig eller kan jag byta jobb?
2021-07-24 När börjar uppsägningstiden räknas?
2021-07-23 Kan jag bli uppsagd för arbetsvägran om jag vägrar arbeta i köket på förskolan där jag arbetar?

Alla besvarade frågor (94270)