Publicera telefonsamtal på nätet

2017-02-28 i STRAFFRÄTT
FRÅGA
Hej!Jag undrar om det är okej att busringa till folk, spela in det och sedan lägga upp det på Youtube? Jag vet redan att det är okej att spela in telefonsamtal där man själv deltar men känner mig osäker på om min son och hans kompisar gör rätt när de lägger upp dessa samtal på Youtube utan att den som de busringt till vet om det?Bra att veta kan också vara att det har varit snälla busringningar till pizzerior och dylikt.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline!

Publiceringar av telefonsamtal på internet är i sig inte olagliga. Inte heller är en busringning i sig olaglig. Däremot bör reglerna om exempelvis ofredande och förtal iakttas för att undvika att brott begås.

Vänligen,

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (2661)
2021-09-13 Om en lagstiftning hinner upphävas mellan den tiden brottet begicks till det att rättegång hålls, kan man ändå bli dömd?
2021-08-31 Kan en avvikelse från en säkerhetsföreskrift vara brottsligt?
2021-08-31 Vad innebär utom rimligt tvivel?
2021-08-30 Barnpornografi - video

Alla besvarade frågor (95763)