Pengarna tillbaks för språkresa.

2017-03-08 i Avtal
FRÅGA
Hej mitt namn är Helena. Jag har en fråga. 2012 hade jag bokat en språkresa till Tyskland. Jag kunde inte åka pga depression. De hade ordnat att jag fick ta ett lån på Handelsbanken på 10 000 som nu är avbetalt. Jag skrev som det var till XX som de heter att jag inte kunde åka. Då skrev de att jag inte kunde få pengar tillbaka utan läkarintyg. Jag gick till läkaren men han vägrade skriva ett intyg till mig. Jag kontaktade ef och sa som det var att läkaren vägrade skriva ett intyg. Sedan dess har det varit helt omöjligt att få tag på ef och de svarar inte på mail. Så min fråga är: har jag rätt att få tillbaka pengarna och hur går jag tillväga? mvh Helena
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det är i princip inte möjligt att svara på din fråga utan att veta mer om omständigheterna, det avgörande är vad avtalet ni hade säger. Det kan mycket väl vara så att det krävdes ett läkarintyg och att det kan vara tillräckliga skäl att neka dig pengarna tillbaks, att det nu är 4 år sedan händelsen ägde rum är inte heller något som talar för din sak. Jag tycker du bör gå igenom avtalet noggrant för att se vad som faktiskt står gällande läkarintyget och avbokning, för utan den informationen är det svårt att gå vidare.

Hoppas svaret hjälpte dig!

Rickard Essung
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1534)
2021-09-19 Gäller avtalet om vi skrivit under som fel parter (säljare resp. köpare)?
2021-09-14 Tilläggsavgift för fel bevis på rätt till studentrabatt
2021-09-07 Har en annonssajt rätt att neka annonsering?
2021-09-06 Har du rätt att få tillbaka pengar om du har glömt stänga av parkeringen?

Alla besvarade frågor (95746)