Överklagat bot med parkeringsbolag vill inte ge sig

2019-06-21 i Trafik och körkort
FRÅGA
Hej.Jag stannade på P plats för rörelsehindrade, för att släppa av person.Parkerade alltså inte. Sänt två invändningar till Hojab som inte verka förstå skillnaden mellan att stanna o parkera på platsen enligt TrF 3kap §54.Har inte betalt boten. De hotar med inkasso. Hur gör jag nu?
SVAR

Hej och tack för att du ställer din fråga till Lawline!

Det är ett mycket märkligt beteende att de inte kan inse att de gjort fel, eftersom du självklart får stanna för avstigning/påstigning på en parkeringsplats för rörelsehindrade personer. Jag tycker det är bra att du står på dig och att du fortsätter med det genom att t.ex. hänvisa till TrF.

Efter att man överklagat p-bötern till parkeringsbolaget kan man driva vidare ärendet till polisen genom att göra en skriftlig överklagan, (blankett för överklagan). Du ska skicka din överklagan till den polismyndighet som finns i det län där parkeringsboten utfärdades, (adress).

Som jag förstår dig har inkasso inte skickat något till dig än, men skulle de göra det bör du kontakta dem och förklara situationen. Självklart ska du inte behöva betala en bot när du inte parkerat fordonet utan endast stannat.

Jag önskar dig lycka till!

Med vänlig hälsning,

Natasha Fathifard
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hej. Detta verkar vara en kontrollavgift iom att det är hojab som är motpart. Då överklagar man inte till polisen utan låt bli att betala så får hojab dra det till tingsrätten i så fall.
2019-06-24 22:00
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Trafik och körkort (616)
2019-09-13 Får jag parkera överallt där det inte finns någon förbjuden parkering skylt?
2019-09-05 Får man köra moped med B-körkort?
2019-09-04 Nytt körkort efter återkallelse av körkort vid drograttfylleri
2019-08-31 Körkort och brott

Alla besvarade frågor (72850)